Κοινωνία Πέμπτη 13/05/2021, 19:14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στ. Πέτσας: H πανδημία υποχωρεί και η αισιοδοξία επιστρέφει

Στ. Πέτσας: H πανδημία υποχωρεί και η αισιοδοξία επιστρέφει

«Η πανδημία υποχωρεί και η αισιοδοξία επιστρέφει», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Η διάθεση του κόσμου να αυξήσει την καταναλωτική δαπάνη και η δυναμική που δείχνει να έχει ο τουρισμός φέτος θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, είπε ο υπουργός, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι «θα έχουμε μία ισχυρή ανάπτυξη, καλύτερη και από τις προβλέψεις που έχει κάνει η Ε.Ε.».

Σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση επισήμανε ότι ήταν αυτή που τον καιρό της κρίσης στήριξε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, γι’ αυτό και ήταν απαραίτητο να στηριχτεί οικονομικά και η ίδια. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ να μεταφερθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι αυτό θα συμβεί αφού όμως πρώτα ολοκληρωθεί ο διάλογος με δήμους και περιφέρειες για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων. «Υπάρχουν επικαλύψεις στις αρμοδιότητες που μετράνε δεκαετίες», επισήμανε, προσθέτοντας ότι ο διάλογος αυτός αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, οπότε θα υπάρξουν και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Ο νόμος Σκουρλέτη απέτυχε και έφερε ακυβερνησία», σημείωσε ο υπουργός παρουσιάζοντας συνοπτικά τις προτεραιότητες του νέου εκλογικού νόμου ο οποίος, όπως είπε, έχει ήδη αγκαλιαστεί από δημάρχους που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους. Ο νόμος θα λύνει πρακτικά προβλήματα, θα έχει όριο εισόδου 3%, θα περιορίζει τον αριθμό των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων και θα επαναφέρει την 5ετή θητεία, συμπλήρωσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News