Κοινωνία Πέμπτη 13/05/2021, 11:07
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Μόνο ένα self test από Δευτέρα

Με self test η διεξαγωγή των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ

φωτ. InTime News

Ένα self test την εβδομάδα – και όχι δύο όπως ίσχυε μέχρι τώρα – θα απαιτείται από την προσεχή Δευτέρα 17/5 για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας. Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, αποφασίστηκε η εξ αποστάσεως ή διά ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμήματος/Σχολής, με την προηγούμενη διενέργεια self test φοιτητών και καθηγητών. 

Για τους φοιτητές μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους των προγραμμάτων σπουδών Α’ κύκλου στις Πολυτεχνικές Σχολές/Τμήματα, προβλέπεται η δυνατότητα διενέργειας με φυσική παρουσία πρακτικής άσκησης  με self test μία φορά την εβδομάδα.

Επιπλέον αποφασίστηκε η επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) στις 24/05/2021, επίσης με διενέργεια self test μία φορά την εβδομάδα. 

Παράλληλα, θα εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών, ο αερισμός των χώρων κλπ.

Για τη δια ζώσης επανέναρξη των παραπάνω δραστηριοτήτων, επίκειται έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News