Κοινωνία Πέμπτη 6/05/2021, 15:05
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Αυτά είναι τα ποσοστά συμμετοχής των υγειονομικών στους εμβολιασμούς

ΠΟΕΔΗΝ: Αυτά είναι τα ποσοστά συμμετοχής των υγειονομικών στους εμβολιασμούς

Πάνω από το 80% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί, έχουν αντισώματα, είναι στις λίστες για εμβολιασμό ή δεν μπορούν να εμβολιασθούν με ιατρική εντολή, απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στα όσα ακούγονται περί χαμηλής συμμετοχής του κλάδου στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.  «Με μία δεύτερη ευκαιρία θα είναι καθολική η συμμετοχή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, 62% των υγειονομικών έχουν ήδη εμβολιασθεί με βάση τη λίστα που διατηρούν οι διοικήσεις των νοσοκομείων.  Περί του 10%  έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και παρακολουθούν τακτικά τα αντισώματα όπως είναι η σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας. Περί του 10% των υγειονομικών είτε βρίσκονται στις λίστες των νοσοκομείων και περιμένουν  να εμβολιασθούν είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εμβολίου και έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, είτε ανήκουν σε ομάδες που δεν ενδείκνυται με ιατρικές οδηγίες ο εμβολιασμός τους (έγκυες, αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα κλπ).

«Ζητάμε μία δεύτερη ευκαιρία για τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα του υγειονομικού προσωπικού. Είμαστε βέβαιοι για την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News