Κοινωνία Δευτέρα 30/11/2020, 22:35
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρόταση για πανευρωπαϊκή μαθητική διαδικτυακή συνάντηση

Πρόταση για πανευρωπαϊκή μαθητική διαδικτυακή συνάντηση

«Συναρπαστική» χαρακτηρίστηκε η πρόταση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, από τη Γερμανίδα Ομόλογό της, ‘Ανια Κάρλιτσεκ, συντονίστρια της διαδικτυακής διάσκεψης υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στο πλαίσιο της γερμανικής Προεδρίας της Ε.Ε.. 

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, η κ. Κεραμέως εισηγήθηκε τη διοργάνωση μιας πανευρωπαϊκής μαθητικής διαδικτυακής συνάντησης, προκειμένου μαθητές από όλη την Ευρώπη να μπορέσουν να ανταλλάξουν εμπειρίες και σκέψεις αναφορικά με την εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροοϊού, καθώς και να καταθέσουν προτάσεις προς τους αρμόδιους υουργούς.

Ευρύτερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις στρατηγικές προτεραιότητες που αφορούν στον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης, αλλά και τη σημασία της προστασίας της ελευθερίας έκφρασης στην Ευρώπη.

«Είναι πάντα σημαντικό να δίνουμε φωνή στα παιδιά, να ακούμε τις απόψεις τους, είναι άλλωστε οι αποδέκτες όλων των προσπαθειών μας για μια εκπαίδευση που θα τους δίνει περισσότερα και καλύτερα εφόδια για το μέλλον», δήλωσε σχετικά η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός εστίασε σε δύο προτεραιότητες της Ένωσης, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης: αφ’ ενός, στην ποιότητα της εκπαίδευσης και αφ’ ετέρου στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News