Κοινωνία Πέμπτη 6/05/2021, 12:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Γεραπετρίτης: Πώς θα γίνει το άνοιγμα των δια-περιφερειακών μετακινήσεων

Πότε θα καταργηθούν τα SMS

Γ. Γεραπετρίτης: Πώς θα γίνει το άνοιγμα των δια-περιφερειακών μετακινήσεων

Τα σενάρια για το «άνοιγμα» των δια-περιφερειακών μετακινήσεων κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, εν όψει της σχετικής απελευθέρωσης στις 15 Μαΐου.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», ξεκαθάρισε ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες, εκτιμώντας ωστόσο ότι δεν θα περιλαμβάνει διάκριση ανάλογα με το αν είναι κάποιος εμβολιασμένος ή όχι.

Επισήμως, άλλωστε, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία κυβερνητική αναφορά σχετικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού όσων δεν έχουν εμβολιαστεί από το «άνοιγμα» των υπερτοπικών μετακινήσεων.

Όσον αφορά το θέμα των υποχρεωτικών SMS, εξήγησε ότι θα τροποποιηθούν με την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δηλαδή στις 15 Μαΐου. «Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι από τις 15 του μήνα θα μορφοποιηθεί το σύστημα των sms»

Ερωτηθείς δε, για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία ισχύει από τις 23.00 έως τις 5.00, ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι το ωράριο θα διευρυνθεί σταδιακά. «Σε πρώτη φάση η επέκταση θα είναι μετά τις 23:00 και μετά ,αν όλα πάνε καλά, μπορεί να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News