Κοινωνία Πέμπτη 6/05/2021, 11:59
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατική Πρωτομαγιά: Σε εξέλιξη απεργιακά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Εργατική Πρωτομαγιά: Σε εξέλιξη απεργιακά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Απεργιακά συλλαλητήρια βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας για την εργατική Πρωτομαγιά. Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πρόκειται να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα, στο πλαίσιο καλέσματος που έχουν απευθύνει η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και άλλα σωματεία, ενώ συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ. Λόγω της κινητοποίησης έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο.

«Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει κηρύξει από την πλευρά του παναττική απεργιακή κινητοποίηση, καλώντας όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αθήνας «σε συνδυασμό με τον φόρο τιμής που πρέπει να αποδώσουν στην Εργατική Πρωτομαγιά, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ενάντια στους επικείμενους αντεργατικούς σχεδιασμούς».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δεν εκτελούνται δρομολόγια στο μετρό και στον ηλεκτρικό λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων των αστικών συγκοινωνιών στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News