Κοινωνία Πέμπτη 6/05/2021, 10:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πριν το τέλος Μαΐου η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια

Θα εξεταστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός για το υγειονομικό προσωπικό

Πριν το τέλος Μαΐου η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια

Πριν από το τέλος του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για όλα τα εμβόλια κατά της Covid, για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών, ακόμη και για τις ηλιακές ομάδες που σήμερα είναι μόνο για το εμβόλιο της AstraZeneca. Αυτό είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Ο υπουργός επανέλαβε ότι στόχος είναι ο εμβολιασμός όλων των ενηλίκων έως τα τέλη Ιουλίου. Εκτίμησε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα πετύχουμε την ανοσία. Παρόλα αυτά σημείωσε ότι θα φοράμε για αρκετό καιρό ακόμα μάσκα, ειδικά σε κλειστούς χώρους. Για του εξωτερικούς χώρους είπε ότι θα εξεταστεί στο μέλλον.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι πρέπει να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους ειδικούς της υγείας και να ακολουθούμε τις οδηγίες τους. 

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού αναγνώρισε ότι τα ποσοστά δεν είναι ακόμη ικανοποιητικά και τόνισε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλο το υγειονομικό προσωπικό. 

Ερωτηθείς εάν το σύστημα υγείας θα αντέξει το άνοιγμα του τουρισμού, σημείωσε ότι έχουμε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας και έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία από πέρυσι. 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News