Κοινωνία Τετάρτη 5/05/2021, 08:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Self test: Πότε μπορούν να τα προμηθευτούν μαθητές, εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι

Self test: Πότε μπορούν να τα προμηθευτούν μαθητές, εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι

Από σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου έως το Σάββατο 8 Μαΐου θα διατίθενται από τα φαρμακεία self test μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και φοιτητές που κάνουν πρακτική άσκηση. Το δεύτερο τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών για την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμο από τη Δευτέρα 10/5.

Οι υπόλοιπες ομάδες δικαιούχων (ιδιωτικοί υπάλληλοι) θα λάβουν το επόμενο self test από Δευτέρα 10 Μαΐου και θα μπορούν να το πραγματοποιήσουν και να το δηλώσουν σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα επίσης δεν χρειάζεται να σπεύσουν στα φαρμακεία έως το τέλος της εβδομάδας για να προμηθευτούν self test, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, η προμήθειά τους που αφορά στην επόμενη εβδομάδα 10-16 Μαΐου, θα είναι εφικτή για τους υπαλλήλους του Δημοσίου από την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου. Το αποτέλεσμα αυτού θα μπορεί να υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (self-testing.gov.gr) καθ’ όλη της διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν προκαταβολικά δύο self test τα οποία καλύπτουν την περίοδο από 26 Απριλίου έως και την Κυριακή 9 Μαΐου, ημερομηνία η οποία είναι καταληκτική για την υποβολή των αποτελεσμάτων στην πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου εφαρμόζεται υποχρεωτικά στο προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ, στους ένστολους και στους δικαστικούς υπαλλήλους, που ασκούν τα καθήκοντά τους με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας και δεν τελεί σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε οποιαδήποτε είδους άδεια.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News