Κοινωνία Κυριακή 2/05/2021, 18:15
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Παγώνη: Μέσα Σεπτεμβρίου πετάμε τις μάσκες

φωτ. Intimenews

Την άποψη ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου θα απαλλαγούμε από τις μάσκες και θα μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα, εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Παγώνη είπε χαρακτηριστικά: «μέσα Σεπτέμβρη θα πετάξουμε τις μάσκες, είναι το βασικό και θα νιώσουμε ελεύθεροι. Οταν τελειώσει το 90% των εμβολιασμών θα πετάξουμε τις μάσκες».

Σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, «οι εμβολιασμένοι μέχρι να γίνουν πάρα πολλοί πρέπει να φοράνε τη μάσκα, όταν για παράδειγμα πάνε σούπερ μάρκετ ή όταν πηγαίνουν σε κάποιο νοσοκομείο».

Όπως τόνισε όμως, πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί. Εξάλλου, βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι οι εμβολιασμοί να έχουν προχωρήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα και το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών με δύο δόσεις είναι αρκετά μεγάλο. Αλλωστε, όπως είπε, το ιικό φορτίο είναι ακόμα μεγάλο, ειδικά στην Αττική και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Αναφερόμενη στις παραδόσεις των εμβολίων, η κ. Παγώνη σημείωσε πως «πρώτο μας όπλο για την ανάσχεση του κορωνοϊού είναι ο εμβολιασμός. Ελπίζω να πάρουμε τις ποσότητες και τέλος Ιουνίου να κάνουμε τη σχετική ανοσία».

Ερωτηθείσα για το φετινό καλοκαίρι, αναγνώρισε πως «θα είναι διαφορετικό, θα πάμε διακοπές με κάποιες όμως προφυλάξεις».

Οσο για το άνοιγμα της εστίασης, η κ. Παγώνη επανέλαβε πως όταν υπάρχει μουσική αναγκαζόμαστε να μιλάμε δυνατά με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης ειδικά σε κλειστούς χώρους. Όπως τόνισε, σε λίγες μέρες, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί θα υπάρχει και μουσική.

 

Money Review