Κοινωνία Σάββατο 1/05/2021, 17:30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Δ. Μιχαηλίδου στα γεύματα αγάπης της ΚΟΔΕΠ

Η Δ. Μιχαηλίδου στα γεύματα αγάπης της ΚΟΔΕΠ

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, παραβρέθηκε σήμερα στη δράση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά «Γεύματα Αγάπης» στο πρώτο λιμάνι της χώρας μαζί με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.

Η κ. Μιχαηλίδου μαζί με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τον πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ Γιάννη Βοϊδονικόλα και τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κατσαφάδο, βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στις 12:30 το μεσημέρι για να μοιράσουν στους πιο οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας, σε πολυτέκνους και μονογονεϊκές οικογένειες εκτός από τα καθιερωμένα γεύματα αγάπης, τσουρέκια, πασχαλινά κουλούρια και αυγά.

Η υφυπουργός δήλωσε: «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Με μικρές και μεγάλες δράσεις φροντίζουμε να είμαστε καθημερινά στο πλευρό των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Ουσιαστικά και έμπρακτα. Για αυτό κι εμείς συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στο έργο του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη. Τα Γεύματα Αγάπης που διανέμει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου δίνουν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, όχι μόνο ένα πιάτο φαγητό, αλλά και το ενδιαφέρον, τη φροντίδα που χρειάζονται. Η κοινωνική μας πολιτική για τη στήριξη των πιο ευάλωτων πολιτών, δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή κοινωνικών επιδομάτων, αλλά βασίζεται στην κοινωνική ενίσχυση και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η θεσμοθέτηση του προγράμματος “Στέγαση και Εργασία”, η νομοθετική μας ρύθμιση για τη λήψη του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε αστέγους και γυναίκες θύματα βίας που διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας αλλά και η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης από τις κρατικές μας δομές, όπως στο Παράρτημα Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου “Μιχαλήνειο” εδώ στον Πειραιά, είναι κάποιες από τις ουσιαστικές ενεργητικές πολιτικές στήριξης των πλέον αδύναμων. Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και αγάπη. Καλό Πάσχα».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Η προσφορά των γευμάτων στους συνανθρώπους μας που διαμένουν στο λιμάνι είναι μια πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π., η οποία ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή και εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι αναγκαία όσο ποτέ. Πιστεύω πως κανένας συμπολίτης μας που διαβιεί υπό δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να νιώθει μόνος του όλο τον χρόνο, πόσο μάλλον τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε. Στον Πειραιά υπάρχουν άστεγοι που δέχονται να φιλοξενηθούν στις δομές του Δήμου κι άλλοι που δεν δέχονται να ενταχθούν από επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια 365 ημέρες τον χρόνο, έχοντας δημιουργήσει ένα «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας στην πόλη, με την προσφορά τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, με την προσφορά σχολικών ειδών σε μαθητές δημοτικού με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και με μια σειρά διευρυμένων ενεργειών. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Υφυπουργός, του χρόνου ο Δήμος Πειραιά θα λάβει περισσότερα σχολικά γεύματα για παιδιά του Δημοτικού, επειδή η ανάγκη είναι πολύ μεγάλη. Είναι κάτι ευχάριστο και απομένει από εμάς πλέον σε ποια σχολεία θα γίνει η κατανομή. Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, κάτι που πιστεύω πως αποτελεί υποχρέωση, αλλά και ηθικό μας καθήκον. Ευχαριστώ την Υφυπουργό κα Μιχαηλίδου για το ενδιαφέρον και την παρουσία της σε μια ακόμη κοινωνική μας δράση, καθώς και τον Υφυπουργό κ. Κατσαφάδο, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία».

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News