Κοινωνία Πέμπτη 29/04/2021, 13:57
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδόν 700 νέες προσλήψεις στην ΕΑΒ

Σχεδόν 700 νέες προσλήψεις στην ΕΑΒ

Πρόγραμμα προσλήψεων περίπου 700 νέων εργαζομένων έχει ξεκινήσει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης της αμυντικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας.

Μέχρι στιγμής, συγκεκριμένα, έχουν προσληφθεί 170 άτομα τεχνικής κατεύθυνσης, ενώ προγραμματίζεται η πρόσληψη ακόμη 400 ατόμων. Επίσης, θα ενταχθούν επιπλέον 100 στελέχη, τα οποία θα συμβάλλουν στην εκτέλεση του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΑΒ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όλες οι προσλήψεις, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, πραγματοποιούνται μέσω του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Στόχο όλων των παραπάνω είναι η υποστήριξη των εν εξελίξει αμυντικών προγραμμάτων και η ενίσχυση των επιχειρηματικών δυνατοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΑΒ ιδρύθηκε το 1975, με κύρια αποστολή την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων για την υποστήριξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα, μεταξύ άλλων, είναι αρμόδια για την υποστήριξη του συνόλου των πτητικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, την κατασκευή του 30% της ατράκτου των F-16 της παγκόσμιας αγοράς, τη συντήρηση των κινητήρων των αεροσκαφών C-130 της Σαουδικής Αραβίας, την αναβάθμιση των αμερικανικών F-16 κ.α.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News