Κοινωνία Τετάρτη 28/04/2021, 15:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Θεμιστοκλέους: Αρχές Μαΐου θα μάθουμε πότε θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τους 40 – 44

Από 5 Μαΐου οι εμβολιασμοί με J&J

Μ. Θεμιστοκλέους: Αρχές Μαΐου θα μάθουμε πότε θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τους 40 – 44

Αρχές Μαΐου αναμένεται να καταστεί γνωστό το πότε ακριβώς θα γίνουν διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 40 – 44. Αυτό τουλάχιστον, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «ΣΚΑΪ», εξήγησε ότι τις πρώτες ημέρες του Μαΐου η Επιτροπή Εμβολιασμών θα είναι σε θέση να γνωρίζει το πότε θα καταστούν διαθέσιμα όλα τα εμβόλια -Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca- για τις ηλικίες 40 – 44 ετών.

Κι αυτό, διότι, όπως εξήγησε, η τελική ημερομηνία εξαρτάται από τις συμμετοχές και τις παραδόσεις των εμβολίων στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι και τα τέσσερα εμβόλια είναι διαθέσιμα για τους πολίτες ηλικίας 45 – 49, η πλατφόρμα για τους οποίους ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο. Όσον αφορά τους 40 – 44 ετών, η πλατφόρμα των ραντεβού, η οποία αφορά αποκλειστικά το εμβόλιο της AstraZeneca, θα ανοίξει τη Μεγάλη Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε ειδική μνεία και στους πολίτες 30 – 39 ετών, γνωστοποιώντας ότι έχουν προγραμματιστεί 103.000 ραντεβού για εμβολιασμούς με το βρετανικό εμβόλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό J&J αναμένεται να ξεκινήσουν στις 5 Μαΐου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News