Κοινωνία Τρίτη 27/04/2021, 14:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιάστηκε με AstraZeneca η Δόμνα Μιχαηλίδου

«Το πιο καλό εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο»

Γ.Τ. Υπουργείου Εργασίας

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εμβολιάστηκε σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι με AstraZeneca στο εμβολιαστικό κέντρο Κ.Ε.Φ.Ο.Κ.

H Δόμνα Μιχαηλίδου, που είναι το νεαρότερο μέλος της κυβέρνησης, ήταν και η πρώτη που εμβολιάστηκε στην ηλικιακή ομάδα 30-39 καθώς έλαβε το σχετικό ενημερωτικό SMS χθες το βράδυ.

Η κυρία Μιχαηλίδου, όπως είπε, ανυπομονούσε να έρθει η σειρά της, τόσο γιατί όπως είναι γνωστό επισκέπτεται συχνά Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και δομές που διαμένουν παιδιά αλλά για να μπορεί χωρίς φόβο να συναντήσει τους οικείους της που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Η υφυπουργός είναι διαχρονικά υπέρμαχος του εμβολιασμού και έχει στο παρελθόν συγγράψει ακαδημαϊκά δημοσιεύματα αναφορικά με τη σημασία των εμβολίων στη δημόσια υγεία.

«Το πιο καλό εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους επιστήμονες που συνεργάστηκαν και με πρωτόγνωρη ταχύτητα ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια προκειμένου να λάβουμε έγκαιρα ασφαλή εμβόλια κατά της Covid-19. Έχω όμως ευγνωμοσύνη και στο υγειονομικό προσωπικό που έχει κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να προασπίσει τη δημόσια υγεία αλλά και να προσφέρει σε κάθε πολίτη το καλύτερο. Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα έκανα την πρώτη δόση και καλώ όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν με όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο ώστε να θωρακιστούμε απέναντι στην πανδημία και σύντομα να αγκαλιαστούμε ξανά!» δήλωσε. 

Μόνο με AstraZeneca οι ηλικίες 30-44 ετών 

Υπενθυμίζεται ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 30-39 ετών προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, αποκλειστικά με το σκεύασμα της AstraZeneca. 

Από τη Μ. Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 40 – 44 ετών, που θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν και πάλι μόνο με AstraZeneca. 

Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση του AstraZeneca στην Ελλάδα έχει απαγορευθεί για τους κάτω των 30 ετών. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News