Κοινωνία Τρίτη 27/04/2021, 12:14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα: Πολύ πιθανό να σημειωθούν θερμοκρασιακά ρεκόρ για την εποχή

Φωτ. Intime

Μέγιστες θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 33-34 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές προβλέπει για το διήμερο του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώνοντας πως είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ για την εποχή.

Ειδικότερα, θερμές αέριες μάζες αναμένεται να μεταφερθούν προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, προκαλώντας σταδιακή σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr από τη Μ. Πέμπτη 29/04 οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν σε αρκετές περιοχές τους 30 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη να φτάσουν στους 35 βαθμούς, ενώ το διήμερο Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα οι μέγιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 33-34 βαθμούς Κελσίου. 

Στους πίνακες που ακολουθούν, παρουσιάζονται επιλεγμένα θερμοκρασιακά ρεκόρ του παρελθόντος για το μήνα Απρίλιο και για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, όπως έχουν καταγραφεί είτε από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είτε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

pascha-poly-pithano-na-simeiothoyn-thermokrasiaka-rekor-gia-tin-epochi0

pascha-poly-pithano-na-simeiothoyn-thermokrasiaka-rekor-gia-tin-epochi1

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα ρεκόρ σημειώθηκαν το 2013 και το 2018. 

Money Review