Κοινωνία Σάββατο 24/04/2021, 07:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 50 -54 – Ποιοι παίρνουν σκυτάλη

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 50 -54 – Ποιοι παίρνουν σκυτάλη

Οι πολίτες ηλικίας 50 – 54 ετών μπορούν από σήμερα, Σάββατο, να μπαίνουν στην πλατφόρμα και να κλείνουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19. Από την Μ. Τρίτη τη σκυτάλη θα λάβουν οι νέοι ηλικίας 30 -39 ετών, οι οποίοι θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με το σκεύασμα της AstraZeneca. 

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 40-49 ετών. Ωστόσο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία. Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ενδεχομένως να υπάρξει διάκριση μεταξύ των 40-44 ετών και 45-49 ετών.

Ερωτηθείς εάν η πλατφόρμα για τη συγκεκριμένη ομάδα θα ανοίξει μόνο για το εμβόλιο της AstraZeneca ή για το σύνολο των εμβολίων, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως «αυτό θα απαντηθεί έως τη Δευτέρα».

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson, που κρίθηκε ασφαλές και χορηγείται χωρίς περιορισμούς σε ΗΠΑ και Γερμανία, θα αρχίσει να χορηγίεται από τις 5 Μαΐου. Η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει 300.000 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανεβάσει αισθητά ταχύτητα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, δίνοντας το σήμα ώστε τα εμβολιαστικά κέντρα να λειτουργούν πλέον σε 7ημερη βάση και με διευρυμένο ωράριο έως τα μεσάνυχτα. Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Θα κλείσουν μόνο την Κυριακή του Πάσχα και από Δευτέρα του Πάσχα οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν και πάλι.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News