Κοινωνία Δευτέρα 30/11/2020, 12:50
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίωξη για πλημμέλημα στον Νότη Σφακιανάκη – Το χρονικό της σύλληψης

Δίωξη για πλημμέλημα στον Νότη Σφακιανάκη – Το χρονικό της σύλληψης

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε στον Νότη Σφακιανάκη, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής με όπλο και ναρκωτικά στην κατοχή του. Ο εισαγγελέας απήγγειλε στον γνωστό τραγουδιστή τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών για προσωπική χρήση και τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. 

«Ιδού ο εγκληματίας» είπε ειρωνικά ο κ. Σφακιανάκης ειρωνικά καταφθάνοντας στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο μετά τις 10:00 πμ με χειροπέδες στα χέρια. 

Την υπεράσπισή του έχει αναλάβει ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας. Σύμφωνα με το γραφείο του κ. Κούγια, η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορωνοϊού. Το συγκεκριμένο όπλο το έχει επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων. 

Για την μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, το γραφείο του κ. Κούγια αναφέρει ότι ο τραγουδιστής δήλωσε ότι δεν ήταν δική του και έδωσε πλήρεις εξηγήσεις σε αυτήν. 

Το χρονικό της σύλληψης 

Ο Νότης Σφακιανάκης συνελήφθη σε κεντρικό σημείο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, όπου βρίσκεται μπλόκο της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο έλεγχος ήταν τυπικός κι έγινε προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε τις απαραίτητες βεβαιώσεις ή είχε στείλει το SMS για να μπορεί να κυκλοφορεί στο πλαίσιο του lockdown.

Ο τραγουδιστής τους έδειξε το SMS που είχε στείλει και σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν έχει κάτι παράνομο που θα έπρεπε να γνωρίζουν. Εκείνος τους απάντησε ότι δεν έχει, ωστόσο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο του αυτοκινήτου του.

Έτσι, βρήκαν ότι έφερε μαζί του ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, μικροποσότητα ναρκωτικών και ένα τίζερ. Ακολούθησε η διαδικασία του αυτοφώρου, μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης, αλλά δεν έμεινε εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω πληρότητας του τμήματος. 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News