Κοινωνία Παρασκευή 23/04/2021, 09:46
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Ιαπωνία: «Σύντομη και δραστική» κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Τόκιο και Οσάκα

Ιαπωνία: «Σύντομη και δραστική» κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Τόκιο και Οσάκα

Για την κήρυξη μιας «σύντομης και δραστικής» κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, την Οσάκα και άλλες δύο περιοχές ετοιμάζεται η ιαπωνική κυβέρνηση, καθώς η χώρα μάχεται να περιορίσει ένα νέο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας μόλις τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Υπό το καθεστώς της νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που θα επιβληθεί από τις 25 Απριλίου μέχρι τις 11 Μαΐου, η κυβέρνηση θα ζητήσει από τα εστιατόρια, τα μπαρ και τις αίθουσες καραόκε που προσφέρουν αλκοόλ να κλείσουν, ενώ οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα. Όπως ανέφερε ο ίδιος, πέρα από το Τόκιο και την Οσάκα, τα μέτρα θα εφαρμοστούν στους νομούς του Κιότο και του Χιόγκο, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε την Πέμπτη, ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο και άλλες τρεις νομαρχίες, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων ούτε να δώσει λεπτομέρειες για το πλαίσιο εφαρμογής τους. Οι νέοι περιορισμοί αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας από τον Σούγκα.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News