Κοινωνία Πέμπτη 22/04/2021, 13:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα στην πόλη: Επιχειρησιακό σχέδιο και αυστηροί έλεγχοι

Πάσχα στην πόλη: Επιχειρησιακό σχέδιο και αυστηροί έλεγχοι

«Αυστηρότατους ελέγχους» στις εξόδους των αστικών κέντρων προς συμμόρφωση των πολιτών με τα περιοριστικά μέτρα εν όψει Πάσχα προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Θα υπάρξει επιχειρησιακό σχέδιο και θα υπάρξουν και αυστηρότατοι έλεγχοι στις εξόδους» ανέφερε συγκεκριμένα, προσθέτοντας πάντως πως «δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός πάνω από το κεφάλι του κάθε πολίτη και πρέπει να είμαστε συνεπείς».

Ερωτηθείσα πώς σχεδιάζει να διασφαλίσει η κυβέρνηση την τήρηση των μέτρων στους ιερούς ναούς τις ημέρες του Πάσχα απάντησε πως «προφανώς θα γίνονται έλεγχοι» και πρόσθεσε πως τα μέτρα θα εξειδικευθουν τις επόμενες μέρες με υπουργικές αποφάσεις και με ανακοινώσεις.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των Εκκλησιών η κ. Πελώνη είπε πως τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία είναι ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ενώ για τους ιερείς, τους νεωκόρους, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test. Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού.

Διευκρίνισε ακόμη πως το ωράριο των λειτουργικών θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα είναι πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News