Κοινωνία Τετάρτη 21/04/2021, 08:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Παυλάκης: Μπορεί να έχουμε 4ο κύμα κορωνοϊού το καλοκαίρι

Φωτ. AP

«Υπάρχει ακόμα υλικό για τον ιό, αν το αφήσουμε ελεύθερο θα κάνει μεγάλη ζημιά» προειδοποίησε ο καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παυλάκης. Όπως είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ «αν αφήσουμε το επιδημιολογικό κύμα να σέρνεται θα φύγει πιο αργά, που σημαίνει ότι θα βλέπουμε κρούσματα μετά το Πάσχα, θα συνεχίσουν».

«Αυτό δεν είναι κατάλληλη συνταγή για το καλοκαίρι» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως επειδή υπάρχουν κι άλλα στελέχη του ιού έτοιμα «να δείξουν τα δόντια τους», είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουμε και ένα 4ο κύμα. «Αυτό το 4ο κύμα, αν είναι ο ιός καινούριος, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι» εκτίμησε.

Σημείωσε ακόμη πως στην Ινδία, με το νέο στέλεχος «ο ιός προσαρμόστηκε στον πληθυσμό και θερίζει». Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι θέμα χρόνου να βρει ο ιός, από τη στιγμή που του δίνουμε το χώρο, τρόπο να χτυπήσει.

Για το Πάσχα και το αν θα έπρεπε να γίνει κάποιο άνοιγμα, ο καθηγητής είπε ότι «με το Πάσχα πάει να γίνει κάτι σωστό στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να πάει ο ιός σε κάθε εκκλησία. Θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν ανοίξουν τα ταξίδια».

Για τις συναντήσεις στα σπίτια είπε ότι, αν ο καθένας κρατήσει μια μικρή παρέα και δεν μαζευτούν 50 άτομα, δεν θα δώσουμε χώρο στον ιό.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News