Κοινωνία Τρίτη 20/04/2021, 09:04
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

M. Παγώνη: Νέοι οι μισοί νοσηλευόμενοι με Covid-19

 AP Photo

Μπορεί τα κρούσματα να σταθεροποιούνται, αλλά ο αριθμός των νοσηλευόμενων και διασηλωνωμένων εξακολουθεί να σημαίνει συναγερμός στους ειδικούς, που αποκλείουν με τα σημερινά δεδομένα το «Πάσχα στο χωριό». Ένα χαρακτηριστικό που προκαλεί ανησυχία είναι και ο μεγάλος αριθμός των νέων που προσβάλλονται από Covid19 και καταλήγουν στο νοσοκομείο. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, ανέφερε ότι περίπου οι μισοί εκ των νοσηλευομένων σήμερα είναι νέοι. Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού των τελευταίων ημερών, είπε πως «η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα.»

Σημείωσε δε ότι υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που έχουν έρθει και νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους. Αυτοί που νοσηλεύονται αυτή την εποχή είναι νέοι. 

Για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, η κα Παγώνη είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;

Όπως εξήγησε, οι περισσότεροι από την επιτροπή είναι γιατροί και ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. «Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς.», επεσήμανε.

Ωστόσο αναγνώρισε ότι το άνοιγμα της εστίασης θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «αντίδοτο» στα κορωνοπάρτι στις πλατείες. Όπως γράφει σήμερα το MoneyReview  το πιθανότερο είναι η εστίαση να ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News