Κοινωνία Δευτέρα 19/04/2021, 13:41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΕΔ: Οι οριστικοί πίνακες για το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης μέσω της πλατφόρμας Coursera

Φωτ. intimenews

Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των ωφελουμένων και αποκλειομένων με πιστοποίηση ανέργων ηλικίας έως 29 ετών, για το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης σε συνεργασία με τη διαδικτυακή πλατφόρμα Coursera, αναρτήθηκαν σήμερα Δευτέρα στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της δημόσιας πρόσκλησης, κατόπιν της εξέτασης των ενστάσεων, ενώ όσοι θα ολοκληρώσουν επιτυχώς τον κύκλο μαθημάτων των τεσσάρων προσφερόμενων μαθημάτων, θα λάβουν πιστοποίηση παρακολούθησης. 

Ο ΟΑΕΔ θα αποστείλει άμεσα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στους 2.631 ωφελούμενους με αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο εγγραφής τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Coursera. Οι ωφελούμενοι οφείλουν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στην πλατφόρμα του Coursera μέχρι την Κυριακή, 9 Μαΐου 2021 και ώρα 23:59.

Η νέα δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΟΑΕΔ – Google Ελλάδας και περιλαμβάνει την κατάρτιση μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Coursera, που προσφέρεται δωρεάν από τη Google στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, σε τέσσερις τομείς ψηφιακών δεξιοτήτων υψηλής ζήτησης που οδηγούν στην απόκτηση των εξής πιστοποιητικών:

  • IT Support Specialist Certificate (τεχνική υποστήριξη πληροφορικής)
  • UX Designer Certificate (σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη)
  • Project Manager Certificate (διαχείριση έργου)
  • Data Analyst Certificate (ανάλυση δεδομένων)

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, οι ωφελούμενοι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδοτούμενης απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, το οποίο σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News