Κοινωνία Πέμπτη 15/04/2021, 12:16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «πείραμα» της Ρόδου: Ενθουσιασμένοι οι Ολλανδοί τουρίστες

Το «πείραμα» της Ρόδου: Ενθουσιασμένοι οι Ολλανδοί τουρίστες

«Από όσο με έχουν ενημερώσει όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους, είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Εξάλλου γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να παραμένουν εκεί». Αυτό απαντά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Ροδίων, Κώστας Ταρασλιάς, αναφορικά με τη διαμονή των 189 Ολλανδών τουριστών, που διαμένουν σε πολυτελές ξενοδοχείο του νησιού, στο πλαίσιο ενός «κορωνο-πειράματος» της ολλανδικής κυβέρνησης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ροδιακή», ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε ότι «είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη τους να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι και να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους. Πολλοί έχουν χάσει τη δουλειά τους πολλοί νόσησαν κατά το παρελθόν. Άρα αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη μεγάλη ανάγκη να αισθανθούν λίγο καλύτερα να διασκεδάσουν και να ευχαριστηθούν τον υπέροχο καιρό της Ρόδου».

Ερωτηθείς για το αν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα μείνουν στο ξενοδοχείο για όσο διάστημα διαρκέσει το πρόγραμμα, απάντησε: «Θα μείνουν μέσα και αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα για να υπάρχει ασφάλεια όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για τους ίδιους. Σε επικοινωνία που είχα με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου με πολύ χαρά αποδέχθηκαν από μόνοι τους να συμμετέχουν, τους δίνει την ευκαιρία να δουλέψουν πολύ πιο νωρίς από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα, οπότε συμμετέχουν με πολλή χαρά και εργάζονται στο ξενοδοχείο».

Μιλώντας για το ολλανδικό πείραμα, τόνισε: «Δεν σας κρύβω ότι είναι ένα είδος τουρισμού ο οποίος εμείς δεν θα θέλαμε να συνεχιστεί στην περιοχή με αυτό τον τρόπο. Μεγάλη μας επιθυμία είναι να μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα καταστήματα για να μπορέσει να δουλέψει ο κόσμος. Είμαστε ένα νησί που εξαρτάται 95% από τον τουρισμό και δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία αλλά το σύνολο των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά αυτό που εμείς θεωρούμε θετικό από αυτή την άφιξη των Ολλανδών είναι ότι σε μία περίοδο που δεν λειτουργεί τίποτα βοηθούν στο να ακουστεί ο προορισμός «Ρόδος» και «Ελλάδα» σε όλο τον κόσμο αφού αποτελεί μία κίνηση πρωτότυπη με την οποία αμέσως στρέφονται τα μάτια όλων των Ευρωπαϊων στην περιοχή. Άρα κερδίζουμε μόνο επικοινωνιακά».

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι συμπατριώτες μας για το γεγονός ότι κάποια μεγάλα πρακτορεία έχουν προγραμματίσει τις πτήσεις τους για το τέλος Ιουνίου. «Οι πτήσεις μπορούν να αναπρογραμματιστούν, να γίνουν καινούριες και από τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα να ταξιδέψουν οι τουρίστες οι ίδιες οι εταιρίες θα βάλουν αεροπορικές γραμμές. Όλα κρίνονται από το αν η περιοχή μας χαρακτηριστεί «πράσινη». Είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε.

Το «πείραμα» της Ρόδου: Ενθουσιασμένοι οι Ολλανδοί τουρίστες-1

Ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian επικαλείται τις δηλώσεις της 25χρονης, Έιμι Σμούλντερς, γραφίστριας, η οποία έφτασε στη Ρόδο με την αδερφή της: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη», δήλωσε.

Νεαρός Ολλανδός, που λαμνβάνει μέρος στο πείραμα, δήλωσε: «Είναι πολύ περίεργο να βρίσκομαι εδώ, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που ήρθα για διακοπές. Δεν έχω πισίνα στο σπίτι και παμπ για να πίνω μπίρα. Οπότε αυτό είναι πολύ καλύτερο».

«Από το Άμστερνταμ καλύτερα στη Ρόδο για διακοπές με χωριάτικη σαλάτα», επισήμανε έτερος τουρίστας.

Νεαρή γυναίκα -παρέα με δύο φίλες της- σχολίασε ότι στη χειρότερη περίπτωση, θα περάσει την εβδομάδα στην πισίνα «με το φουσκωτό φλαμίνγκο μου και ένα κοκτέιλ στο χέρι».

«Δεν μπορούσα ποτέ να το φανταστώ αυτό, αλλά είναι το μόνο που μπορούμε να έχουμε τώρα και θα το απολαύσουμε», δήλωσε ο 49χρονος Τέρι Οοορσκότ, εργαζόμενος στον τομέα της πληροφορικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ολλανδοί τουρίστες διαμένουν στο Mitsis Grand Hotel Beach στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, δεν επιτρέπεται να φύγουν από το ξενοδοχείο για όσο διάστημα παραμείνουν στο νησί των Ιπποτών.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News