Κοινωνία Τετάρτη 14/04/2021, 10:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στ. Πέτσας: Δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες

Στ. Πέτσας: Δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες

Πρόθεση της κυβέρνησης «είναι να έχουμε ένα Πάσχα πιο κανονικό από το περσινό, αλλά όχι όπως το προπέρσινο», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, στόχος είναι να απελευθερωθούν και οι μετακινήσεις, ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες που θα επιτραπούν και πάλι. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει σαφής απάντηση ως προς το πότε θα γίνει αυτό όμως, καθώς όλα εξαρτώνται από την απρόβλεπτη πορεία της πανδημίας.

Σχετικά με το αν θα μπορεί κανείς να μετακινηθεί σε προορισμό που έχει σπίτι ή σε κάποιον τουριστικό προορισμό το Πάσχα, είπε πως δεν είναι σε θέση να απαντήσει. Σημείωσε πάντως πως «επειδή πλησιάζει η 14η Μαΐου – ημέρα ανοίγματος του τουρισμού- είναι δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες πολίτες».

Ως προς τις διαδημοτικές μετακινήσεις, σημείωσε πως, οι μετακινήσεις έχουν γίνει πολύ πιο εύκολες, λόγω του ανοίγματος της αγοράς και δεν απέκλεισε σταδιακό άνοιγμα περεταίρω δραστηριοτήτων από την επόμενη εβδομάδα.

Ερωτηθείς για το θα απελευθερωθεί πλήρως η αγορά, αν οι αγορές θα γίνονται δηλαδή χωρίς click inside αλλά με φυσική παρουσία, απάντησε ότι, αυτό θα αποφασιστεί την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News