Κοινωνία Τετάρτη 7/10/2020, 11:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσή Αυγή: Ιστορική καταδίκη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Κόσμος  συγκεντρώνεται έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου αναμένεται η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αθήνα, Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020. Μετά από πεντέμισι χρόνια δικαστικής διαδικασίας, στις 20 Απριλίου 2015, αναμένεται σήμερα στις 11 το πρωί  η απόφαση για τους 68 κατηγορούμενους .  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. Τα 18 πολιτικά πρόσωπα, που κατηγορούνταν, κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση ή ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. 

Συγκεκριμένα επτά από τα 18 στελέχη (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παππάς, Γερμενής και ακόμη δύο) κρίθηκαν ένοχα και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και τα υπόλοιπα 11 για ένταξη σε αυτήν. 

Νωρίτερα, ενοχος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το σύνολο των κατηγοριών που του είχαν αποδοθεί κρίθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς, στην πρώτη απόφαση του Δικαστηρίου που ανακοινώθηκε. Από τους υπόλοιπους 17 κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση, οι 15 κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια. 

Για την υπόθεση της επίθεσης σε μέλη του ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν και οι τέσσερις κατηγορουμένοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως και οι πέντε, με την ίδια κατηγορία, για την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιέων. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News