Κοινωνία Κυριακή 11/04/2021, 18:41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδόν 200 εκπαιδευτικοί και μαθητές θετικοί στον κορωνοϊό, μετά τα self-test

Σχεδόν 200 εκπαιδευτικοί και μαθητές θετικοί στον κορωνοϊό, μετά τα self-test

Σχεδόν 200 εκπαιδευτικοί και μαθητές βγήκαν θετικοί με τα self-test στα οποία υποβλήθηκαν, καθώς από αύριο Δευτέρα επαναλειτουργούν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της σχετικής πλατφόρμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει των στοιχείων που έχει συλλέξει το υπουργείο Παιδείας από τις 8 π.μ. σήμερα το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα 95 μαθητές είχαν δηλώσει θετικοί στην Covid-19, ενώ τα αρνητικά δείγματα ανέρχονται σε 37.379.

Ως προς το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, τα θετικά self-test ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 98 και τα αρνητικά σε 18.430.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν πως, με αυτόν τον τρόπο, εντοπίστηκαν 193 μη συμπτωματικοί δυνητικά νοσούντες, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και -σε κάθε περίπτωση- να μην πάνε σχολείο.

Σημειώνεται ότι από σήμερα Κυριακή είναι διαθέσιμη η υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self-tests, στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ για την Covid-19 (θετικό ή αρνητικό) και κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, ώστε η επαναλειτουργία των γενικών και επαγγελματικών Λυκείων όλης της χώρας από αύριο Δευτέρα 12 Απριλίου να γίνει με ασφάλεια.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News