Κοινωνία Κυριακή 11/04/2021, 11:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Γ. Καραϊβάζ: Πού εστιάζουν τις έρευνες οι αρχές

Δολοφονία Γ. Καραϊβάζ: Πού εστιάζουν τις έρευνες οι αρχές

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η κηδεία του οποίου θα γίνει σήμερα στις 15.00 στο Καλλίφυτο Δράμας.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν βίντεο από κάμερα κοντά στο σημείο της δολοφονίας σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία για τους δράστες της μαφιόζικης επίθεσης. Οι αρχές ερευνούν τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν οι δράστες το σημείο, αλλά και πώς διέφυγαν από αυτό, καθώς και αν άλλαξαν μεταφορικό μέσο κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει το τηλέφωνο και ο υπολογιστής του δημοσιογράφου, καθώς και τα κείμενα που έχει γράψει τελευταία στην ιστοσελίδα bloko.gr, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο κίνητρο του εγκλήματος.

Η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι το όπλο του εγκλήματος δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Όπως έγινε γνωστό, ο ένας εκ των δραστών πυροβόλησε με δέκα σφαίρες τον Γιώργο Καραϊβάζ, αριθμός που – κατά την ΕΛΑΣ – δείχνει ότι ο δράστης ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει κανένα περιθώριο να επιζήσει ο άτυχος δημοσιογράφος.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, συνέδεσε χθες τη δολοφονία με το οργανωμένο έγκλημα τονίζοντας ότι υπάρχει μία σειρά δολοφονιών την τελευταία τριετία που καταδεικνύει ότι είναι σε εξέλιξη ένας «ανοικτός πόλεμος». Ανέφερε ακόμη ότι από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι έρευνες να είναι εντατικές σε βάθος με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών που απαιτείται ούτως ώστε να υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα, να εξιχνιαστεί το έγκλημα και να παραδοθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα είπε πως είναι νωρίς να ειπωθεί κάτι και πρόσθεσε πως ερευνώνται «διάφορα θέματα με τα οποία κατά καιρούς υπήρχε μία ενασχόλησή του».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News