Κοινωνία Παρασκευή 9/04/2021, 20:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισε η διάθεση των self-tests σε μαθητές – Τι ισχύει για τις απομακρυσμένες περιοχές 

Άρχισε η διάθεση των self-tests σε μαθητές – Τι ισχύει για τις απομακρυσμένες περιοχές 

Άρχισε σήμερα Παρασκευή η διάθεση των των self-tests στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που έχουν γεννηθεί τις χρονιές 2003, 2004 και 2005, μπορούν να προμηθεύονται τα self-tests από τα φαρμακεία, κάτι που ισχύει και για τους ενήλικες μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και των Λυκειακών Τάξεων Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση προχωράει η  διανομή του πρώτου τεστ απευθείας στα εσπερινά λύκεια όλης της επικράτειας. Τα τεστ θα μπορούν να προμηθευτούν οι μαθητές από τις σχολικές μονάδες εντός του Σαββατοκύριακου, και σε σχολικές μονάδες απομακρυσμένων περιοχών, σε κάθε περίπτωση, πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας, ακολουθώντας τις οδηγίες των Διευθυντών των σχολικών μονάδων. Από τη Δευτέρα 12/4 θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν τα επόμενα τεστ από τα φαρμακεία.

Επεκτείνοντας τη σύσταση της Επιτροπής των Ειδικών για τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η κυβέρνηση ενέταξε στους τακτικούς δωρεάν ελέγχους και διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, καταχωρημένο στα πληροφοριακά συστήματα των αρμόδιων υπουργείων, για την περαιτέρω θωράκιση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Παράλληλα εξακολουθεί να λειτουργεί και η πλατφόρμα, μέσω της οποίας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κανονίζουν άμεσα ραντεβού για δωρεάν έλεγχο.

Αναμένεται έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα ρυθμίζει την εφαρμογή του μέτρου των τακτικών ελέγχων και θα προσδιορίζει περαιτέρω λεπτομέρειες.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News