Κοινωνία Τετάρτη 7/04/2021, 19:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Αύριο θα σπάσουμε το φράγμα των 2 εκατ. εμβολιασμών

Β. Κικίλιας: Αύριο θα σπάσουμε το φράγμα των 2 εκατ. εμβολιασμών

Συνεχίζουμε να παλεύουμε όρθιοι ως την τελική υγειονομική νίκη που πλέον διαφαίνεται στον ορίζοντα», είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, περιποιώντας τιμές στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, οπότε και ανακοινώθηκε η δια ζώσης λειτουργία των λυκείων από την προσεχή Δευτέρα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο σημερινό ρεκόρ στα τεστ που ανήλθαν 95.179, υπενθυμίζοντας ότι τον Μάρτιο του 2020 διεξήχθησαν 800 τεστ τον μήνα. Αναφέρθηκε επίσης στο ρεκόρ των εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι αύριο Πέμπτη «φιλοδοξούμε να σπάσουμε το φράγμα των 2 εκατ. εμβολιασμών».

Κοντοζαμάνης

«Τα τεστ βρίσκονται ήδη στα ράφια των φαρμακείων», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η χώρα μας πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα και πως το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί το παράδειγμα μας.

Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα μέσο που βοηθά στην «έγκαιρη ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων του ιού».

Πρόσθεσε ότι έως την Παρασκευή, 700.000 τεστ θα είναι διαθέσιμα από τα φαρμακεία. Έχουν παραληφθεί 2 εκατομμύρια τεστ έως σήμερα και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν παραληφθεί άλλα πέντε εκατομμύρια.

«Τα self-tests είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας προκειμένου να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια οι δραστηριότητες στη χώρα μας. Είναι πολύ εύκολα στη χρήση, ο καθένας από εμάς μπορεί να το κάνει μόνος του και αυτός είναι ο λόγος που οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη έχουν δώσει άδεια κυκλοφορίας σε αυτά τα προϊόντα ως αυτοδιαγνωστικά», είπε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News