Κοινωνία Τετάρτη 7/10/2020, 10:57
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας: Δεν υπάρχει τάση μεταφοράς του ιού από μαθητή σε μαθητή

φωτ. ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Τα μέτρα στα σχολεία ακολουθούνται με υποδειγματικό τρόπο, με τα ελάχιστα κρούσματα να αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα, χωρίς να αποτελούν πηγή διασποράς» τονίζουν πηγές του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την εικόνα που εμφανίζεται στα σχολεία μετά τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας τους.

Έπειτα από τρεις εβδομάδες και πλέον λειτουργίας των σχολείων, όπως ανέφερε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό είναι το 0,016% του συνόλου, οι εκπαιδευτικοί το 0,033%, τα τμήματα σχολείων που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους είναι στο 0,33% του συνόλου των τμημάτων, και τα σχολεία που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους στο 0,1% του συνόλου.

Με βάση τα παραπάνω, από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνουν  ότι «δεν υπάρχει καμία τάση μεταφοράς του ιού από έναν μαθητή σε άλλον και δεν υπάρχει καμία ένδειξη διασποράς του ιού σε κανένα σχολείο».

Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι παρακολουθείται «πολύ στενά» η εξέλιξη της πανδημίας και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων η ηγεσία του υπουργείου είναι «σε συνεχή εγρήγορση για επικαιροποίηση των μέτρων αν χρειαστεί».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News