Κοινωνία Πέμπτη 1/04/2021, 08:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα για δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Ελληνικό – Περιστέρι

Πρεμιέρα για δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Ελληνικό – Περιστέρι

Δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα στην Αττική προστίθενται από σήμερα στο εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού. Τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο Στάδιο της Ξιφασκίας στο Ελληνικό και στο Κλειστό του Περιστερίου, έρχονται να προστεθούν στα άλλα δύο που ξεκίνησαν την λειτουργία τους στις 15 Φεβρουαρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι και στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. 

Σε πρώτο στάδιο το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με 48 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ η συνολική δυναμική του θα φθάσει τις 96 γραμμές.

Ο mega εμβολιαστικός σταθμός στο Περιστέρι στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργούν σε αυτό 96 εμβολιαστικά κέντρα που εκτείνονται στον ισόγειο χώρο του και στοιχίζονται σε τέσσερις τομείς των είκοσι τεσσάρων κυψελών. Σήμερα με την έναρξη λειτουργίας του θα ενεργοποιηθεί τμήμα του σταθμού 24 εμβολιαστικών κέντρων με εμβολιασμούς από Δευτέρα έως και Σάββατο, 08:00 έως 20:00, με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου.

Υπενθυμίζεται πως αύριο θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να μπορεί να κλείνει ραντεβού για εμβολιασμό η ηλικιακή ομάδα 65-69. Παράλληλα θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News