Κοινωνία Δευτέρα 23/11/2020, 18:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα ύψη ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ

Φωτ. Intimenews

Αισθητά μειωμένος ο αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, στα ύψη παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων, καταδεικνύοντας τις πιέσεις που δέχεται το σύστημα υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 1.388 κρούσματα της νόσου Covid-19, ανεβάζοντας στα 93.006 το συνολικό αριθμό περιστατικών από την έναρξη της πανδημίας.. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 549 ασθενείς και έχουμε 84 νέους θανάτους, με το συνολικό αριθμό των θυμάτων Covid-19 στους 1.714.

«Η πίεση του συστήματος υγείας είναι κρίσιμη», επισήμανε η καθηγήτρια ΕΚΠΑ Παιδιατρικής Λοιμωξιλογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού.

Στην επικράτεια οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό ξεπερνούν τις 4 χιλιάδες, ενώ η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ για covid-19 στην επικράτεια αγγίζει το 86%. Στην Αττική το ποσοστό αυτό είναι 81% και στην Βόρειο Ελλάδα το ποσοστό φτάνει το 99%, διευκρίνισε η κ. Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Στην Βόρεια Ελλάδα διαπιστώνεται μια σταθεροποίηση, ίσως και πτώση στα κρούσματα, ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου, «αλλά όχι με τον ρυθμό που θα περιμέναμε», υπογραμμίζοντας ότι «είναι σαφές ότι τα μέτρα δεν τηρούνται από όλους»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News