Κοινωνία Κυριακή 28/03/2021, 09:47
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Αθ. Εξαδάκτυλος: Έρχεται αύξηση σε διασωληνωμένους – νεκρούς

Επιφυλακτικός για το άνοιγμα της οικονομίας

Αθ. Εξαδάκτυλος: Έρχεται αύξηση σε διασωληνωμένους – νεκρούς

Για «10 δύσκολες ημέρες» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος δήλωσε ότι έχει «εκπλαγεί δυσάρεστα από το τρίτο κύμα».

«Αποδείχθηκε πολύ σκληρό» σχολίασε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών θα αυξηθεί περαιτέρω τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, επανέλαβε τις επιφυλάξεις για το ταυτόχρονα άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου, προτείνοντας να ανοίξει πρώτο το λιανεμπόριο, καθώς έχει αποδειχθεί σχετικά ασφαλέστερο. Για τα σχολεία, αντίθετα, εμφανίστηκε αρκετά σκεπτικός, αφήνοντας ωστόσο περιθώριο επαναλειτουργίας αποκλειστικά των Λυκείων.

Όσον αφορά την εστίαση και τα σενάρια «ανοίγματος» εντος του Απριλίου, επανέλαβε ότι πρόκειται για μια δραστηριότητα που ευνοεί τη διασπορά του ιού, και παρέθεσε τις δυσκολίες ακόμη και για τη λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, παραπέμποντας τόσο στη βελτίωση του καιρού όσο και στην έναρξη των self tests.

Στα τελευταία στάθηκε την Παρασκευή και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος γνωστοποιήσε ότι η Επιτροπή των Ειδικών θα συνεδριάσει την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το άνοιγμα μιας σειράς δραστηριοτήτων, ανάμεσα στις οποίες το λιανεμπόριο και τα Γυμνάσια – Λύκεια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News