Κοινωνία Σάββατο 27/03/2021, 14:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βάνα Παπαευαγγέλου: Καταγγέλλει επιχείρηση διαστρέβλωσης

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Βάνα Παπαευαγγέλου: Καταγγέλλει επιχείρηση διαστρέβλωσης

Επιχείρηση διαστρέβλωσης των δηλώσεών της κατήγγειλε σήμερα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στον απόηχο των αντιδράσεων για την χθεσινή ενημέρωση του κορωνοϊού.

Αντικείμενο κριτικής αποτέλεσε η αποστροφή ότι «είναι πολύ μικρό το ποσοστό, περίπου 20%, των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ».

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου. Η αφοσίωσή μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη» ανέφερε, σήμερα, σε γραπτή ανακοίνωσή της. 

Και πρόσθεσε:

«Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ. Αυτο γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει.

»Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται».

Το πρωί του Σαββάτου είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία γινόταν λόγο για «κυνική παραδοχή». Αναλυτικά:

«Η κυνική παραδοχή ότι μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Αντί για τη προστασία της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών.

»Ας μας πει η κυβέρνηση στη μόνη κυνική γλώσσα που καταλαβαίνει: στους πόσους νεκρούς θα επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές; Πόσο κοστολογεί το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη την ανθρώπινη ζωή;»

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News