Κοινωνία Πέμπτη 25/03/2021, 07:55
VIDEO

«Χρόνια πολλά Ελλάδα»: Ο Δήμος Αθηναίων τιμά την ιστορική επέτειο

chronia-polla-ellada-o-dimos-athinaion-tima-tin-istoriki-epeteio-24315

Η 25η Μαρτίου είναι μια σημαντική στιγμή για την ελληνική αλλά και, ταυτόχρονα, ένα αναπόσπαστο κομμάτι για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ιστορία, μια «στιγμή» που εμπνεύστηκε από μεγάλες ιδέες αλλά και ενέπνευσε –και συνεχίζει να εμπνέει – ανθρώπους, λαούς και ποιητές σε όλο τον κόσμο.

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά την ιστορική αυτή επέτειο «ντύνοντας» την πόλη με το εθνικό μας σύμβολο. Πλάι στα μνημεία που γιορτάζουν φέτος την ελληνική επανάσταση στην Αμερική, την Αυστραλία και Νότια Αφρική και σε κάθε γωνιά της γης, στην καρδιά της Αθήνας, η πλατεία Ομονοίας και η Τεχνόπολη φωτίζονται στα χρώματα της γαλανόλευκης, στο κτίριο του δημαρχείου προβάλλεται ένα εντυπωσιακό projection mapping, ενώ στην πλατεία Συντάγματος δεσπόζει μία εγκατάσταση από 200 σημαίες –μία για κάθε χρονιά από το 1821- αλλά και μία ελληνική σημαία φτιαγμένη από λουλούδια, 5.000 λευκά και μπλε άνθη άλυσσου και 2.500 υάκινθους. Κι όλα αυτά έρχονται να μας θυμίσουν τους αγώνες όσων πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, μα πάνω απ’ όλα να αναδείξουν αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε εμείς σήμερα.

«Αν και οι συνθήκες μας επιβάλλουν να είμαστε μακριά και δεν θα γιορτάσουμε όπως ονειρευόμασταν, παραμένουμε όλοι μαζί. Ενωμένοι. Και με κοινή αφετηρία μας το παρελθόν, κοιτάζουμε κατάματα το παρόν και οραματιζόμαστε μαζί το μέλλον για την Αθήνα, για την Ελλάδα του αύριο. Χρόνια πολλά Αθήνα, χρόνια πολλά Ελλάδα!» καταλήγει