Κοινωνία Τετάρτη 24/03/2021, 11:16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαϊκό Νοσοκομείο: Ψεύδη τα περί διακοπής της εφημερίας

Λαϊκό Νοσοκομείο: Ψεύδη τα περί διακοπής της εφημερίας

Διαψεύδει κατηγορηματικά το νοσοκομείο «Λαϊκό» τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι κατέρρευσε η χθεσινή εφημερία του με αποτέλεσμα να σταματήσει να δέχεται περιστατικά Covid-19. 

Όπως εξηγεί το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του η εφημερία 23-24/03/2021 για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει. Κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια. Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, είτε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid, είτε ασθενών για τους οποίους αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου – και νοσηλεύονται ως «ύποπτα» περιστατικά. Στις 21:00 το βράδυ το νοσοκομείο εξακολουθούσε να έχει 12 κενές κλίνες.

«Ουδέποτε κατέρρευσε και ουδέποτε διεκόπη η εφημερία και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής» ξεκαθαρίζει το νοσοκομείο και προσθέτει ότι αναληθώς αναφέρεται ότι στις 21:00 το βράδυ έκλεισε η εφημερία ή ζητήθηκε προστασία από υποστηρικτικά νοσοκομεία. 

«Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδομούν και υποβαθμίζουν το τεράστιο έργο και την αυτοθυσία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, δημιουργεί αναστάτωση και φόβο τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στα υγειονομικά στελέχη. Και κάτι τέτοιο, είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News