Κοινωνία Τετάρτη 24/03/2021, 10:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών θα τιμηθεί ο πρίγκιπας Κάρολος

Συνάντηση με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου θα έχει ο πρίγκιπας της Ουαλίας στο δημαρχιακό μέγαρο Αθηνών

Φωτ. AP

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών θα απονείμει στον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πρωτεύουσας αύριο Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 12.45.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, το οποίο ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία τη σχετική εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων. Η παρασημοφόρηση γίνεται σε αναγνώριση της συνδρομής του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου στην απελευθέρωση της Ελλάδας, αλλά και της αφοσίωσης και της συνεισφοράς του Πρίγκηπα της Ουαλίας στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προάσπιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση των γραμμάτων και των καλών τεχνών.  

Μετά την απονομή του μεταλλίου, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα πραγματοποιήσουν συνάντηση, εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου, με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμος της Αθήνας και οι επιχειρηματίες θα υπογράψουν τον χάρτη αειφορίας «Terra Carta», μια πρωτοβουλία του πρίγκιπα της Ουαλίας που, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «θέτει τη βιωσιμότητα στην καρδιά του ιδιωτικού τομέα και προάγει την συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για τον σκοπό αυτό».

Money Review