Κοινωνία Τετάρτη 24/03/2021, 08:43
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χ. Γώγος: Όσο τα κρούσματα είναι υψηλά δε μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα λιανεμπορίου

Χ. Γώγος: Όσο τα κρούσματα είναι υψηλά δε μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα λιανεμπορίου

Η μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση στο σύστημα δεν επιτρέπει να συζητάμε ακόμα για άνοιγμα δραστηριοτήτων, δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος εξήγησε πως η διασπορά φαίνεται ότι είναι μεγάλη και είναι δύσκολο να ελεγχθεί τόσο γρήγορα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα. «Για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα» είπε, εκτιμώντας πάντως πως σύμφωνα με τα δεδομένα, από την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει μια ύφεση. 

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου, ο κ. Γώγος είπε πως «αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο». Αν αρχίσει να περνά η επιδημιολογική επιβάρυνση, θα αρχίσει η συζήτηση για το άνοιγμα. Όταν ο μέσος όρος των εβδομάδων αρχίσει να πέφτει σημαντικά και σταθερά, φτάσουμε στα 1000, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε» σημείωσε.

Για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, εκτάκτως. «Χρειάζονται προσλήψεις, όμως δεν θα λύσουν το πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Η επίταξη δεν είναι πάντα αποτελεσματική. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία» είπε. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News