Κοινωνία Τετάρτη 24/03/2021, 07:03
200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

«Αστακός» η Αθήνα: 4.000 αστυνομικοί, drones και ελεύθεροι σκοπευτές

«Αστακός» η Αθήνα: 4.000 αστυνομικοί,  drones και ελεύθεροι σκοπευτές

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας για την παρέλασης της 25ης Μαρτίου, στην οποία θα δώσουν το «παρών» επίσημοι από όλο τον κόσμο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 2021. Για ένα διήμερο θα απλωθεί ένα «δίχτυ ασφαλείας» πάνω από την Αθήνα με 4.000 αστυνομικούς. 

Τα μέτρα, στα οποία θα συμμετέχουν και η Αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ισχύουν από νωρίς σήμερα (Τετάρτη) το πρωί, με αυστηρούς ελέγχους τόσο στους χώρους των δύο εκδηλώσεων, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ droneς και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Όλα τα σημεία διέλευσης των επισήμων θα ελέγχονται εξονυχιστικά, θα χρησιμοποιηθούν απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων, ενώ, εκτός των άλλων, θα υπάρχουν και ειδικοί σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ για την ανίχνευση εκρηκτικών.

Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα απομακρύνουν εγκαίρως άτομα που τυχόν θα συγκεντρωθούν και θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν στον χώρο της παρέλασης, όπου δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πολιτών. Σε φρούρια θα μετατραπούν τα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν οι επίσημοι.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων για την 25η Μαρτίου

Με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση των δημόσιων υπαίθριων συγκεντρώσεων που έχουν εξαγγελθεί να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που εκδόθηκε απόψε, η απόφαση αυτή λήφθηκε «επειδή από την διεξαγωγή τους εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην οικεία περιοχή΄, λαμβάνοντας υπόψη τον επικείμενο εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην περιοχή των Αθηνών, της στρατιωτικής παρέλασης για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και των προγραμματισμένων επισκέψεων – κινήσεων επισήμων προσκεκλημένων από το εξωτερικό, για να συμμετάσχουν στις εν λόγω εκδηλώσεις». 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την συγκεκριμένη απόφαση, απαγορεύονται οι εξής συγκεντρώσεις που έχουν εξαγγελθεί:

– Πρωινές ώρες, στο Πεδίον του ‘Αρεως, κατόπιν καλέσματος από μέλη της “Συνέλευσης ενάντια στην κρατική καταστολή και για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις”. – Στις 12:00 οι εξής συγκεντρώσεις:

Στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τη συλλογικότητα “Ενωμένοι Μακεδόνες”

Στην Πλατεία Κλαυθμώνος κατόπιν καλέσματος μέσω facebook από την ομάδα “Τ.ΟΛ.ΜΑ.” (Τώρα Όλοι Μαζί)

Στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη της “Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης του Ελληνικού Λαού”

Στο άγαλμα Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη από την “Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία – Εθνικό Κίνημα Νέων” – Στις 12:30 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη κατόπιν καλέσματος μέσω facebook από την ομάδα “Πατριωτικός Σύνδεσμος” – Στις 13.30 ώρα στη συμβολή των οδών Δ. Αρεοπαγίτου & Μακρή από το “Συντονιστικό Φορέων ‘21”.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News