Κοινωνία Τρίτη 23/03/2021, 13:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάθετα αντίθετος ο ΦΣΑ στη διαδικασία χορήγησης των self test

Για «άστοχο πυροτέχνημα» κάνουν λόγο οι φαρμακοποιοί της Αττικής, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει σχεδιασμός καταγραφής των αποτελεσμάτων των τεστ

Κάθετα αντίθετος ο ΦΣΑ στη διαδικασία χορήγησης των self test

Την πλήρη διαφωνία τους στην εξαγγελθείσα από την κυβέρνηση διαδικασία χορήγησης self test στους πολίτες μέσω φαρμακείων, που – όπως υποστηρίζουν – μπορεί να αποβεί «από άχρηστη έως δυνάμει επικίνδυνη», εκφράζουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Σε ανακοίνωσή του ο Φαρκακευτικός Σύλλογος Αττικής κάνει λόγο για «άστοχο πυροτέχνημα» και εκφράζει σφοδρές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης, κατηγορώνοντας την ότι επιχειρεί «να μεταφέρει την ευθύνη στους πολίτες ακόμη και για την καταγραφή των αποτελεσμάτων των τεστ τώρα που πια η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική, λόγω της δικής της αποτυχημένης πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας».

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει ο ΦΣΑ «δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός καταγραφής των αποτελεσμάτων των τεστ σε βάση δεδομένων». «Αν δεν υπάρχει ιχνηλασία και καταγραφή σε πραγματικό χρόνο είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο να γίνουν αυτά τα self test» παρατηρεί και προσθέτει ότι «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη» για το πού θα αποβάλλονται «όλα αυτά τα 40 εκατ. χρησιμοποιημένα μηνιαίως τέστ, τα οποία θα είναι με βιολογικό φορτίο».

«Έχουν σκεφτεί οι αρμόδιοι το κίνδυνο διασποράς του ιού και το ενδεχόμενο να νοσήσουν οι φαρμακοποιοί και οι εργαζόμενοι μέσα στα φαρμακεία στο βαθμό που δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για τέτοιου είδους διαδικασίες;» συνεχίζει και προσθέτει: «Στην προσπάθεια συκοφάντησης των φαρμακοποιών με φθηνά επιχειρήματα δήθεν περί αιτημάτων αμοιβής προσπαθώντας να πετύχει έναν κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος τους, απαντάμε με τις πράξεις μας. Ένα παράδειγμα μόνο: Χρόνια τώρα συμμετέχουμε στον αντιγριπικό εμβολιασμό χωρίς καμία υποχρέωση, καλύπτοντας τα κενά της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης της χώρας με μόνη αμοιβή το χαμόγελο και τις ευχαριστίες των εμβολιασμένων συμπολιτών μας. Μόνο τη φετινή περίοδο τα φαρμακεία της χώρας πραγματοποίησαν περί τα 4 εκατ. εμβολιασμούς με ότι κινδύνους συνεπαγόταν αυτό για την υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους».

Ο ΦΣΑ καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει την υπερ-προβολή άστοχων δηλώσεων και την εκστρατεία συκοφάντησης του κλάδου από τα ΜΜΕ και να προσπαθήσει να οργανώσει αυτό που έπρεπε να κάνει εδώ και πολύ καιρό: την διενέργεια τεστ στον πληθυσμό με ορθό και επιστημονικό τρόπο σχεδιασμένο και όχι για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News