Κοινωνία Δευτέρα 22/03/2021, 16:07
ΕΣΥ

Παραδίδονται τα φύλλα επίταξης στους γιατρούς

Παραδίδονται τα φύλλα επίταξης στους γιατρούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης των φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών στην οποία προχώρησε το υπουργείο Υγείας στην Αττική και ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Αστυνομία. Τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε ήδη η παράδοση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 206 ιδιώτες ιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς) στην Αττική και ειδικότερα 78 στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιανατολική Αττική, 36 στη βορειανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί αυτοί θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β’, σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, εξηγώντας το πώς οδηγήθηκε η κυβέρνηση στην απόφαση για την επιστράτευση, ανέφερε πως «ήταν το ύστατο μέτρο στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που είχε εκπονήσει το υπουργείο Υγείας και κρίθηκε ότι τώρα ήταν απαραίτητο να συστρατευθούν και οι ιδιώτες γιατροί στη μάχη κατά της πανδημίας». Σημείωσε ακόμη πως η απόφαση ελήφθη αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για την οικειοθελή προσχώρηση γιατρών στο ΕΣΥ.

moneyreview.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
Το φύλλο επίταξης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS