Κοινωνία Δευτέρα 22/03/2021, 14:12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας χρόνος gov.gr: 1.138 υπηρεσίες, 94 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές το 2020

Φωτ. Intime

Πάνω από 1.138 υπηρεσίες παρέχει πλέον η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr, όπου συγκεντρώνονται οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει το Ελληνικό Δημόσιο. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του gov.gr, αρχικά η πύλη λειτούργησε με 501 ψηφιακές υπηρεσίες, ενώ προστέθηκε η δυνατότητα για τους πολίτες να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση και να εκδίδουν εξουσιοδότηση ψηφιακά και διαρκώς προστίθενται νέες υπηρεσίες του Δημοσίου που ψηφιοποιούνται.

Μέσα στο 2020 έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 94 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές, βοηθώντας τους πολίτες να εξοικονομήσουν χρόνο και να αποφύγουν τις επισκέψεις στις αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες. Παράλληλα, η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού «Ελευθερία» υλοποιείται από το πρώτο έως το τελευταίο βήμα μέσω του emvolio.gov.gr.

Οι υπηρεσίες του gov.gr υλοποιούνται με τη συνεργασία των Γενικών Γραμματειών και των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το gov.gr σε αριθμούς

enas-chronos-gov-gr-1-138-ypiresies-94-ekat-psifiakes-synallages-to-20200

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News