Κοινωνία Δευτέρα 22/03/2021, 08:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλκ. Βατόπουλος: Δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο με 2.000 κρούσματα

Αλκ. Βατόπουλος: Δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο με 2.000 κρούσματα

Την εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα 29 Μαρτίου την ώρα που καταγράφονται ημερησίως πάνω από 2.000 κρούσματα εξέφρασε ο καθηγητής Καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εκτός αν – όπως είπε – αυτό γίνει με τρόπο που δεν θα αυξήσει την κινητικότητα. Ο ίδιος σημείωσε ότι θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την Επιτροπή όσο και για την κυβέρνηση, αλλά αυτή, πρόσθεσε, είναι μια πολιτική απόφαση.

«Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του. Για το πρώτο δειλό, άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό. Είναι μια αποσυμπίεση κι ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας», ανέφερε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμο ΣΚΑΪ.

Για το ενδεχόμενο επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι «έχουμε πόλεμο και πρέπει να βοηθήσουν όλοι». 

Για τα self test εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι ένα μέτρο που θα λειτουργήσει, αν και όπως είπε, θα πρέπει να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση του κόσμου πώς θα το χρησιμοποιεί και τι θα κάνει εφόσον βγει θετικό. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News