Κοινωνία Κυριακή 21/03/2021, 13:29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Τζανάκης: Κάτω από 1.000 κρούσματα στα τέλη Απριλίου

Ν. Τζανάκης: Κάτω από 1.000 κρούσματα στα τέλη Απριλίου

Την πορεία της πανδημίας μέχρι να πέσει η Ελλάδα κάτω από τα 1.000 κρούσματα ημερησίως ανέλυσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΚ ΠΑΡΕΑ ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. 

Όπως εξήγησε, σε 10 μέρες στις ΜΕΘ θα νοσηλεύονται 710- 750 διασωληνωμένοι κι εκεί θα τερματίσει, καθώς η αποσυμπίεση των μονάδων είναι ακόμα πιο αργή από ότι όταν γεμίζουν. «Στα μέσα Απριλίου θα είμαστε ακόμα ψηλά, σε τετραψήφιο νούμερο, κάτω από 2.000 κρούσματα σίγουρα, γύρω στα 1.000-1.200 κρούσματα και από το τέλος Απριλίου ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια σαφή πτώση κάτω από 1.000 κρούσματα και ίσως μέσα στο Πάσχα θα είμαστε όπως ήμασταν και στις γιορτές των Χριστουγέννων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Με την προϋπόθεση βέβαια ότι όλα θα εξελιχθούν κανονικά, οι εμβολιασμοί συνεχιστούν σε αυτό το ρυθμό ή αυξηθούν και δε θα υπάρξει κάποιος δυναμικός παράγοντας, όπως μια νέα μετάλλαξη. 

Σε ό,τι αφορά στην Αθήνα, που όπως είπε δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, θα έχει αποκλιμακωθεί προς το τέλος Απριλίου. 

Σαν βασικές εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, ο καθηγητής έδειξε πρωτίστως τα μέσα μαζικής μεταφοράς στα αστικά κέντρα, δεδομένου ότι τα μέτρα είναι δύσκολο να τηρηθούν, ακολουθεί η υπερυγκέντρωση ατόμων οποιασδήποτε μορφής, όπως οι πορείες και τρίτον οι οικογένειες, όπου η μετάδοση είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News