Κοινωνία Πέμπτη 18/03/2021, 22:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσοχοίδης: Παρουσίασε τη Λευκή Βίβλο για την Προστασία του Πολίτη

Χρυσοχοίδης: Παρουσίασε τη Λευκή Βίβλο για την Προστασία του Πολίτη

Tη Λευκή Βίβλο για την Προστασία του Πολίτη παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου 

Πρόκειται για την πρόταση του υπουργείου, ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο «συμβόλαιο» μεταξύ πολιτών και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Προδιαγράφει την Αστυνομία του 21ου αιώνα και τις βασικές αρχές με τις οποίες αυτή απαντά στο διευρυμένο αίτημα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποκτά δημόσιο και δεσμευτικό χαρακτήρα ένα κείμενο αναφοράς σαν τη Λευκή Βίβλο, που παρουσιάζει την πολιτική ασφάλειας και περιγράφει τις αρχές και τις λειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ.Χρυσοχοίδης τόνισε πως «η Λευκή Βίβλος είναι το πολιτικό πλαίσιο, το οποίο θα οδηγήσει στη συνολική μεταρρύθμιση της αστυνόμευσης» και πρόσθεσε πως το υπουργείο σαν πρώτο βήμα προωθεί δύο θεμελιακές μεταρρυθμίσεις: το νέο οργανόγραμμα και τη νέα εκπαιδευτική πολιτική.

Όπως επεσήμανε, είναι περισσότερο από απαραίτητο σε αυτή την εποχή εκπλήξεων, κινδύνων, επιτευγμάτων και κοινωνικής επιτάχυνσης, να αναθεωρήσουμε απόψεις και να μετακινηθούμε από στερεότυπα για την ασφάλεια και την αστυνόμευση.

Γι’ αυτό «σταδιακά, σε βάθος χρόνου, θα αλλάξουν τα πάντα, το Υπουργείο, η Αστυνομία, η δομή, η εκπαίδευση, το δόγμα, ο τρόπος του επιχειρείν, ο σχεδιασμός και τα μέσα, ώστε να προσαρμοστούν στις κατευθύνσεις που ορίζει η Λευκή Βίβλος», είπε χαρακτηριστικά.

Στη διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News