Κοινωνία Τετάρτη 17/03/2021, 18:37
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Β. Κικίλιας: Προειδοποίηση για επίταξη υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών

«Είμαστε στο χειρότερο σημείο»

Β. Κικίλιας: Προειδοποίηση για επίταξη υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών

Την επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προειδοποιώντας ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της επιβάρυνσης από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Είμαστε στο χειρότερο σημείο, με ρεκόρ κρουσμάτων μετά από ρεκόρ testing» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης. «Ο αριθμός είναι από μόνος του αρκετός για να πιστοποιήσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το σύστημα υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα καταγράφηκαν 3.465 νέα περιστατικά Covid-19, ο υψηλότερος αριθμός από το ξέσπασμα της πανδημίας. Την ίδια ώρα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς έφθασαν τους 630, επίσης σε επίπεδα ρεκόρ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε την έκκληση προς ιδιώτες γιατρούς για συνδρομή τους, ξεκαθαρίζοντας αν δεν υπάρξει ανταπόκριση εντός 48 ωρών, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό επίταξη των υπηρεσιών γιατρών.

«Έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στην δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης. Εάν 200 ιατροί δεν ανταποκριθούν, θα εισηγηθώ τη λήψη του μέτρου της επίταξης».

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, υπενθύμισε ότι μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί 1.340.000, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι εντός Απριλίου θα υπερβούμε το όριο του 1,5 εκατομμυρίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News