Κοινωνία Τετάρτη 17/03/2021, 12:40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Τζανάκης: Πιθανότατα πάνω από 3.000 ημερήσια κρούσματα εντός της εβδομάδας

Ν. Τζανάκης: Πιθανότατα πάνω από 3.000 ημερήσια κρούσματα εντός της εβδομάδας

Την εκτίμηση ότι ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων θα ξεπεράσει τις 3.000 εντός της εβδομάδας εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.

«Έχουμε πει ότι αυτή την εβδομάδα ενδεχομένως να δούμε πάνω από 3.000 κρούσματα. Ο μέσος κινητός όρος είναι 2.500 με 2.600 (…) Αυτή την εβδομάδα και έως τις 25 Μαρτίου θα είμαστε σε ελαφριά, αλλά ανοδική πορεία» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτισκό σταθμό ΣΚΑΪ. Ερωτηθείς για τα σημερινά στοιχεία που δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου κορωνοϊού σε Αττική και Θεσσαλονίκη και «εκτίναξη» στην Κρήτη, παρατήρησε πως «τα λύματα είναι καλός δείκτης και μάλιστα προπορεύεται των κρουσμάτων κατά μια εβδομάδα, ίσως και παραπάνω».

Ο ίδιος επισήμανε πως χρειάζεται ένα νέο μείγμα μέτρων. «Αντί να μειώνουμε το ωράριο των καταστημάτων, ειδικά των σούπερ μάρκετ, πρέπει να το αυξάνουμε. Σκοπός μας είναι να αραιώσουμε τον κόσμο μέσα σ’ αυτά, όχι να τον συμπυκνώσουμε» παρατήρησε. Συμπλήρωσε ακόμη πως «δεν πρέπει να απαγορεύουμε στον κόσμο να πάει στην εξοχή, στα εξοχικά του, να αθληθεί να κάνει πικ νικ λαμβάνοντας μέτρα με την οικογένειά του και αποφεύγοντας το συγχρωτισμό, πρέπει να τα επιδιώκουμε». Ο κ. Τζανάκης αντιπρότεινε στρατηγικό σχέδιο με τη διενέργεια πολλών τεστ και με το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων συντεταγμένα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News