Κοινωνία Τετάρτη 17/03/2021, 11:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεκατάρτιση κοινωνικών λειτουργών για την ορθή διαχείριση αιτήσεων αναδοχής

Τηλεκατάρτιση κοινωνικών λειτουργών για την ορθή διαχείριση αιτήσεων αναδοχής

Σειρά σεμιναρίων σε κοινωνικούς λειτουργούς των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και των Περιφερειών ξεκίνησε το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής.

Τα επιμορφωτικά προγράμματα, στοχεύουν στην ενημέρωση και εξειδίκευση των επαγγελματιών, ώστε να είναι έτοιμοι να διαχειριστούν στο άμεσο μέλλον τα αιτήματα των συμπολιτών μας που επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς, αλλά και στη συνέχεια να εποπτεύουν την πορεία της αναδοχής με στόχο πάντα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού.

Χθες, Τρίτη, ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων του ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 19 Μαρτίου. Θα ακολουθήσουν ακόμη 11 επιμορφωτικοί κύκλοι.

Έτος εστιασμένο στην αναδοχή

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου το 2021 θα είναι μια χρονιά εστιασμένη στο θεσμό της αναδοχής. «Η επιστημονική κατάρτιση και προετοιμασία για την ορθή διαχείριση των αιτήσεων για αναδοχή είναι εξαιρετικά σημαντική για την ενίσχυση του θεσμού. Το 2020 ήταν μια χρονιά εισαγωγής του νέου ενιαίου, ηλεκτρονικού και διαφανούς συστήματος υιοθεσιών- αναδοχών. Έχοντας πάντα προτεραιότητα το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, ενισχύουμε το 2021 την αναδοχή ώστε να βρουν όλα τα παιδιά την κατάλληλη γι’ αυτά οικογένεια» δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Επίδομα αναδοχής

Σημείωσε ακόμη πως καθώς ολοκληρώνεται η επιμόρφωση των επαγγελματιών, κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, το υπουργείο προχωρά με ταχύτητα και στη χορήγηση του επιδόματος αναδοχής. Το επίδομα θα αφορά πλέον το σύνολο των παιδιών προς αναδοχή, σε όλες τις δομές της χώρας. Τα ποσά που έχουν προβλεφθεί κυμαίνονται από 300-1.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News