Κοινωνία Δευτέρα 15/03/2021, 07:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας: Χαρταετός με βροχές και αέρα

Ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας: Χαρταετός με βροχές και αέρα

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, την Καθαρά Δευτέρα 15/03/2021 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά (έως τα 900 περίπου μέτρα) καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που θα εκδηλωθούν.

Ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας: Χαρταετός με βροχές και αέρα-1

Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν κυρίως στις θάλασσες, αλλά και κατά τόπους σε ηπειρωτικά τμήματα. Υψηλός θα είναι επίσης ο κυματισμός που στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και στον Κορινθιακό Κόλπο όπου θα εκδηλωθεί έντονος καναλισμός των ανέμων.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι κυρίαρχες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων.

Ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας: Χαρταετός με βροχές και αέρα-2

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 3 έως 17, στη Θεσσαλία από 4 έως 1 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 18 βαθμούς και στην Κρήτη από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 μποφόρ και ενδεχομένως στον Κορινθιακό 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 7-8 μποφόρ με προοδευτική εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ με προοδευτική ενίσχυση κατά τόπους στα 7-8 μποφόρ και στα τμήματα του νομού που βρέχονται από τον Κορινθιακό ενδεχομένως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News