Κοινωνία Κυριακή 14/03/2021, 13:27
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταματάει την απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση

Φωτ. Intime

Την πολυήμερη απεργία πείνας σταματάει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως έγινε γνωστό από τη συνήγορό του Ιωάννα Κούρτοβικ.

Όπως μεταδίδει το kathimerini.gr σε δήλωσή του ο πολυϊσοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας ευχαριστεί όσους «του στάθηκαν αλληλέγγυοι» και δηλώνει ότι «με την καρδιά και το μυαλό του» είναι στο πλευρό «του κόσμου που κατεβαίνει στους δρόμους».

Η πλήρης δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες. 

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι . Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία .

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας».

Όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ.

Ειδικότερα, το ανακοινωθέν αναφέρει:

«Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021). Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντα την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News