Κοινωνία Σάββατο 13/03/2021, 10:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απλώνεται το «βαθύ κόκκινο» – Τηλεκπαίδευση από την Τρίτη σε όλα τα σχολεία

Απλώνεται το «βαθύ κόκκινο» – Τηλεκπαίδευση από την Τρίτη σε όλα τα σχολεία

Οκτώ νέες περιοχές της χώρας προστέθηκαν από σήμερα στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, ενώ ανησυχητική παραμένει η εικόνα στην Αττική και σε άλλες περιφερειακές ενότητες όπου παρά τα αυξημένα μέτρα το επιδημιολογικό φορτίο δεν υποχωρεί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε κατά την χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, στην Αττική καταγράφεται αύξηση των νέων κρουσμάτων σε όλες τις γειτονιές, με διαγνωσμένα 10.000 ενεργά κρούσματα. Ιδιαίτερη επιβάρυνση εμφανίζει ο Πειραιάς, κυρίως το κέντρο της πόλης, που εμφανίζει τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων στην επικράτεια. 

«Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών αυξήθηκε αυτή την εβδομάδα που μας πέρασε, με 400 συνανθρώπους μας να εισάγονται στο νοσοκομείο καθημερινά, ενώ τις τελευταίες δύο ημέρες οι εισαγωγές ξεπέρασαν τις 500. Συνολικά στην επικράτεια την Πέμπτη το βράδυ νοσηλεύονταν λόγω κορονοϊού 4.032 ασθενείς. Μόνο στην Αττική, συνολικά στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια, έγιναν περίπου 2.000 εισαγωγές μέσα στην τελευταία εβδομάδα» ανέφερε συγκεκριμένα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Όπως επισήμανε η ίδια η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Covid στην Αττική υπολογίζεται στο 92%.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου), Φθιώτιδας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εξαιρουμένου του Δήμου Μεγανησίου, ο Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, ο Δήμος Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, ο Δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και ο Δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Λόγω της αυξητικής τάσης του επιδημιολογικού φορτίου στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου, στο «βαθύ κόκκινο» εντάχθηκαν από σήμερα και οι ακόλουθες περιοχές: οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και, τέλος, ο Δήμος Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων.

Υπό τα παραπάνω δεδομένα, αποφασίστηκε η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολείων σε όλη την επικράτεια. Έτσι από τις 16 Μαρτίου και για δύο εβδομάδες τα μαθήματα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι από το μέτρο εξαιρούνται τα Ειδικά Σχολεία, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News